5 цікавих фактів про ковальство 

events-date-img
11.01.21
5 цікавих фактів про ковальство
Ковальство – стародавнє ремесло, яке допомогло людині підпорядкувати метали та зробити своє життя комфортним. Коваля глибоко шанували – не міг же звичайний чоловік підпорядковувати собі вогонь і виготовляти дива.  Залізні вироби кидали до купелі немовляти, аби воно росло міцним і здоровим.
Ми знайшли для вас 5 фактів про стародавнє ковальство, аби ви теж не забували шанувати це ремесло.
Ковальство спричинило виникнення одного з найпоширеніших прізвищ у світі: Коваль, Коваленко, Ковальчук, Ковальський і т.д.
Щоб приборкати твердий метал, коваль розігріває його до температури 1000 градусів.
Висловлювання “коваль людських душ” з’явилося неспроста. Люди вважали, що через вогонь коваль спілкується з потойбічним світом, душами померлих та навіть знає куди зникають людські душі.
Ввечері майстерня коваля перетворювалась у чоловічий клуб: місцеві збиралися тут, щоб обговорити справи і весело провести час у чоловічій компанії.
100 років тому на Бойківщині не було спеціальних приладів, якими роздувався вогонь. Використовувався шкіряний міх та ручна сила, аби розпалити вогонь у печі.
Бажаєте переміститись у бойківську кузню на 100 років назад?Ковалю Володимиру не потрібна машина часу – він зберіг автентичні приладдя та робочу стародавню піч із міхом. Свої вироби він виготовляє з її допомогою, без нововведень.
Телефонуйте та приїжджайте на екскурсію “Вогонь і вино”: 0956423711 (Володя)

Контакти

м. Долина, пр. Незалежності, 5

Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради doltour@ukr.net