У Долині закладено павловнієвий гай

events-date-img
23.10.21

Сьогодні, 23 жовтня, до висаджування дерев долучились працівники апарату міської ради, представники Молодіжної Ради Долини, керівники і працівники комунальних підприємств та небайдужі мешканці міста.

«Це дуже цікава непересічна подія для нашого міста»,- розповідає міський голова Іван ДИРІВ.- «У нас з’явиться відпочинкова зона, яка стане окрасою та новою візитівкою Долинської громади. Раніше на цьому місці періодично розміщувалися атракціони, через що газон захаращувався, перебував у дуже неприглядному стані. Нашим відділом містобудування та архітектури було розроблено план-схему під посадку 35 дерев. На частині території буде вимощено бруківку, встановлено лавочки. Тут буде приємно відпочивати, а мамам з колясками зручно прогулюватися».

Павловнія швидко росте і є справжньою «фабрикою» кисню.

За короткий проміжок часу, приблизно п’ять років, в оптимальних умовах може досягати 13-15 метрів висоти. Це дерево адаптується до різних погодних умов, відзначається високою стійкістю до шкідників та захворювань. А ще завдяки глибокій кореневій системі покращує грунт, насичуючи його азотом та запобігає ерозії.

У період цвітіння дерева вирізняються красивими лавандово-блакитними квітами., які мають дуже ефектни вигляд.

«Кожне місто в Україні хоче чимось відрізнятися – ось ми також вирішили посадити павловнії. Насправді, це не єдине місце, де відбудуться зміни. Ми також плануємо садити дерева навколо озера», – поділився планами міський голова

Контакти

м. Долина, пр. Незалежності, 5

Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради doltour@ukr.net