Переймаємо позитивний досвід

events-date-img
26.10.21

Сьогодні, 26 жовтня, міський голова Іван ДИРІВ представляє три громади Івано-Франківської області на засіданні координаційної групи в рамках двосторонньої співпраці українських громад з данським муніципалітетом Гульборгсунн.
Цей проєкт Проєкт реалізується за підтримки Данії та Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».
Участь беруть 9 українських громад із трьох областей: Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей. З нашої області відібрано Долинську, Галицьку і Городенківську.
Співпраця передбачена в трьох напрямках:
– підтримка участі громадян у прийнятті рішень місцевої демократії;
– підтримка бізнесу;
– підтримка міжмуніципального співробітництва між громадами.
Зранку очільник Долинської громади взяв участь у онлайн-нараді, а о 16:00 год. відбудеться перше засідання координаційної групи проєкту .
Про співпрацю розповів Іван ДИРІВ:
«Ці три напрямки будуть підтримуватися і ми будемо ділитися досвідом між громадами. Найперше, Гульборсгунн поділитися своїм досвідом. Плануються візити іноземних експертів у наші: ЦНАПи, апарати місцевих рад, бізнес середовища. Нам корисний позитивний досвід Данії та інших громад. Плануються також візити до Данії, короткострокові стажування фахівців різних сфер, якщо цьому не буде заважати пандемія. Я переконаний, це буде корисно для громадян та підприємців , активних учасників життя громади та розвитку місцевої демократії».

Контакти

м. Долина, пр. Незалежності, 5

Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради doltour@ukr.net