Новий туристичний веломаршрут

events-date-img
10.12.21

Велотуризм набуває пріоритетного значення, особливо в умовах пандемії COVID-19. Про це вам в один голос скажуть веломандрівники.

Особливо, якщо веломаршрути пролягають через невеликі гірські населені пункти із можливістю оглянути культурні та природні пам’ятки. На це і спрямовані спільні зусилля Долинської та Вигодської громад.
Сьогодні, 10 грудня, відбулась презентація культурно-туристичного веломаршруту до музею І. Франка у Лолині на території Долинської та Вигодської територіальних громад.
Зазначимо, що обидві громади мають значні перспективи для розвитку велоінфраструктури.
Але досі туристи тут влаштовували лише транзитні зупинки. Після цього продовжують маршрут до міста Яремче, або Міжгір’я. Через відсутність промаркованих в та відповідно облаштованих веломаршрутів втрачається попит на відвідування цікавих локацій, які є в Долині та Вигоді.
Сучасний конкурентоспроможний туристичний продукт – веломаршрут Долина-Грабів-Лолин має протяжність 19,6 кілометрів.
Створення веломаршруту – це переваги для росту інфраструктурної складової, збільшення відвідування місцевих локацій, що дасть поштовх для розвитку місцевого місцевого бізнесу, – переконаний заступник міського голови Віктор ГРОМИШ.
Ідейники проєкту Юрій ГУЛЕЙ та Андрій СІКАН підготували медіапрезентацію про “Дикий шлях “, доступно і цікаво розповіли про реалізовані велокроки зі створення веломаршрутів Україною. Підсумковими для учасників заходу були відвідини й огляд промаркованого маршруту.
Як зазначила директор Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА, обговорюючи реалізацію проєкту, заодно університет планує з міською радою подальші напрями співпраці.
✍️Насамперед про цікаві ідеї для транскордонних проектів вели мову начальниця відділу інвестицій і туризму Наталія ДИНДИН та провідна спеціалістка цього ж відділу Олена НЕМЕЦ. Зокрема, йдеться про перспективи облаштування інтерактивного музею на місці старого млина в Гошеві, а в Долині ще одна цікава локація – Замкова гора.
Фахівчиня з питань м’яких/соціальних проектів Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцент кафедри фінансів, кандидат економічних наук Тетяна МИГОВИЧ зосередила свою увагу зокрема на освітній співпраці з спільнотою викладачів та студентів Часто креативні ідеї виникають в молоді під час написання наукових і дипломних робіт, проходження навчальної практики.
Є над чим працювати. На перспективу громада може розвивати також аграрний туризм, екотуризм. Є всього стільки, де вільна ніша. Але потрібно зосередитись також на рекламі, на промоції», – акцентує завідувач кафедри фінансів Прикарпатського університету Омелян ЛЕВАНДІВСЬКИЙ.
Зазначимо, що Долина і Вигода є партнерами асоціації “Бойківське коло”, тож вона буде сприяти промоції та популяризації створеного веломаршруту на платформі YouTube та у соціальних мережах. Зацікавлений у промоції також і Університет, використовуватимуться для цього й інформаційні ресурси обох громад. Та однією з найдієвіших залишається промоція самих велотуристів: приїхали, побачили, розповіли про враження іншим.
Проєкт реалізовано в рамках Конкурсу студентських туристичних стартапів, який фінансувало управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, за сприяння Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Долинської міської та Вигодської селищної рад.

Контакти

м. Долина, пр. Незалежності, 5

Відділ інвестицій і туризму Долинської міської ради doltour@ukr.net